Izbori 2024     | 30.09.2024. 20:41 |

HDZ 1990 poručio da Mostar može i mora bolje uz ljude koji će raditi srcem

FENA Saopćenje, Foto/ HDZ 1990

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

Priopćenje za javnost

HDZ 1990 poručio da Mostar može i mora bolje uz ljude koji će raditi srcem za Mostar

Prepuna Kosača podsjetila na 2006. godinu i vrijeme osnivanja HDZ 1990.

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru je u nedjelju održan središnji predizborni skup HDZ-a 1990. za Lokalne izbore 2024. godine.

 

Skup je po broju okupljenih i energiji koja se osjećala podsjetio na 2006. godinu i samo osnivanje stranke.

Nositelji gradskih listi ukratko su predstavili program na temelju kojega planiraju ući u gradsku vlast Mostara…

Istaknuli su kako je njihov temeljna cilj, borbu za bolji život svakog stanovnika toga grada.

Dodali su kako će jedan od prvih poteza biti revizija svega što je gradska vlast radila proteklih godina..

Poručili su da Mostar uz ljude, koji će raditi srcem za  Mostar može i mora bolje..

Nositelj liste za Gradsko područje Jugozapad dr. Teo Tomić izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih, kazavši kako je to pokazatelj da se HDZ 1990 ponovno budi. Istaknuo je kako ga ovaj skup podsjeća na dan kad se osnivao HDZ-a 1990, te je uvjeren kako će dobar izborni rezultat na ovim izborima biti čvrst temelj da na narednim Općim izborima, za dvije godine, HDZ 1990 postane prva stranka Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nositelj gradske liste i kandidat za gradonačelnika Tomislav Ćurčić u emotivnom je govoru kazao kako je radostan što vidi veliki broj poznatih lica i da bi rado svakog  pojedinačno zagrlio.

"Ulaskom u Vijeće bih bio na usluzi vama, bit ću visoko podignuta ruka za sve vaše potrebe. Želim ulicom hodati čistoga obraza. Zato ću ispuniti sve što sam obećao u našemu programu. Zaustavit ćemo bahatost, korupciju, kriminal i nepotizam. Idemo srcem za Mostar", poručio je Ćurčić.

Nositelj  liste u gradskom području Zapad Dragan Kozarić je izrazio nadu da će građani Mostara shvatiti važnost trenutka i 6. listopada glasovati za promjene u svom gradu.

"Naši predstavnici u Gradskom vijeću neće biti nijemi promatrači, već će raditi na rješavanju nagomilanih problema. Pokazali smo spremnost za preuzeti odgovornost. Mostar je grad svih njegovih građana, a ne pojedinaca koji ga gledaju kao svoju privatnu imovinu. Birajmo, stoga, srcem za naš Mostar", poručio je Kozarić.

Predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 i ministar u Vladi FBiH Nediljko Rimac je kazao kako su svaki izbori važni, ali da su ovi posebni i da je posebno važan Mostar, jer je to hrvatska prijestolnica u BiH.

"Ovo je prvi i iznimno bitan korak,ovo je uvod u onaj odlučujući korak koji će se dogoditi za naredne Opće izbore nakon kojih će HDZ 1990 biti vodeća stranka hrvatskog naroda", poručio je Rimac.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović zahvalio je svim kandidatima na hrabrosti i iskazanoj spremnosti da se bore protiv jednoumlja, jer su kako je naglasio, pokazali hrabrost izložiti sebe i svoje obitelji teškim pritiscima, kakvim svjedoče svi oni koji nisu dio "Stožerne stranke".

"Nema promjene bez toga, a nema je tko drugi raditi ako nećemo mi, sve ostalo su floskule i prazna priča. Mi želimo da dobijemo potporu, ali s tom potporom želim da preuzmemo odgovornost za procese, ne samo u Gradu Mostaru, nego i Rami, Širokom Brijegu ,Čapljini, Livnu i da u svim općinama gdje Hrvati žive budemo relevantna politička opcija koja će utjecati na političke procese i donošenje odluka. Mi imamo tog kapaciteta, imamo znanja i snage", poručio je Cvitanović.

Podsjetio je da je HDZ 1990 zastupljen na svim razinama vlasti i da se bori s brojnim izazovima u kapacitetu kojem može, te da nikada nije manipulirao vitalnim nacionalnim interesima, niti će to ikada učiniti..

To, kako je poručio pokazuje i odgovornim programima s kojim na ove izbore izlazi HDZ 1990 u 37 općina sa 600 kandidata i kandidatkinja.

Na kraju skupa upućen je poziv svim građanima da izađu na izbore, da biraju one kandidate kojima vjeruju, da biraju srcem a ne vođeni interesom ili još gore strahom i pritiskom od bilo koga.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Čović: Siguran sam da će Livno biti snažnije i važnije na političkoj karti BiH

Predizborni skup HDZ-a 1990 u Mostaru

U Mostaru otvaranje spomenika prvoj američkoj žrtvi u ratu u BiH

Informacije i uvjeti

Promo

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima