Ekonomija     | 30.09.2024. 16:25 |

Završno savjetovanje iz javnih nabavki za 2024. godinu u Neumu od 21. do 23. oktobra

FENA Promotivni tekst, Foto/ APKE/Arhiva

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Agencija za pravni konsalting i edukaciju APKE organizira od 21. do 23. oktobra u Neumu veliko završno savjetovanje iz javnih nabavki za 2024. godinu.

Savjetovanje je namijenjeno prvenstveno rukovodiocima, predsjednicima i članovima komisija za javne nabavke i službenicima za javne nabavke, kao i organizacionim jedinicama koje se bave javnim nabavkama, a sve u cilju zakonitog, efikasnog, ekonomičnog i transparentnog trošenja javnih sredstava u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama.

-Pozvali smo vrlo iskusne predavače na veliko dvodnevno stručno savjetovanje iz oblasti javnih nabavki uz akcenat na praktične primjere iz njihove prakse, ističu organizatori.

Predavači su: Kemal Muhamedović, dipl. oec - razvoj poslovnih informacionih sistema, IT sektor - Agencija za javne nabavke BiH, administrator portala e-nabavke; Sanel Nezirić dipl. pravnik - Certificirani trener Agencije za javne nabavke BiH, advokat specijaliziran za javne nabavke; Milica Pranjić dipl pravnik - Pravni savjetnik za upravne sporove Sud BiH, certificirani trener Agencije za javne nabavke BiH; Edvin Šarić dipl. pravnik - Certificirani trener Agencije za javne nabavke BiH, stručnjak iz oblasti javnih nabavki za obavljanje revizije procesa javnih nabavki u organima Federacije BiH ispred Ureda za reviziju institucija Federacije BiH.

Muhamedović će govoriti o izmjenama u sistemu e-nabavki, elektronskim ponudama u postupcima javnih nabavki te o e-aukciji. Pranjić će obrađivati teme izmnjea i dopuna Zakona o javnim nabavkama BiH i upravnom sporu, dok će njen kolega Sanel Nezirić govoriti o javnim nabavakama u vrijeme posebnih okolnosti  i okončanju postupka nabavke. Uočene nepravilnosti u postupcima javnih nabavki i inovativne javne nabavke teme su izlaganja predavača Edvina Šarića.

Program savjetovanja i obrazac za online prijavu mogu se naći na web stranici: www.apke.ba ili upitima na e-mail: info@apke.ba.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Završno savjetovanje o kancelarijskom i elektronskom poslovanju od 21. do 23. oktobra u Neumu

Magazinović: 'Kriminalci u kravatama' su jedan od najvećih problema sa kojim se naše društvo suočava

Unapređenje javnih nabavki dio je ključnih prioriteta BiH na putu ka EU

Promo

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu

B2B konferencija u Tuzli: Fokus je na klijentima

Završno savjetovanje o kancelarijskom i elektronskom poslovanju od 21. do 23. oktobra u Neumu