Bosna i Hercegovina     | 17.09.2024. 14:36 |

Krišto: Europskoj komisiji uputila sam dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta

FENA Dejan Jazvić, Foto: FENA

SARAJEVO, 17. rujna (FENA) - Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je za Fenu da je u cilju daljnih aktivnosti i nastavka sudjelovanja u procesu Plana rasta za Zapadni Balkan danas Europsku komisiju informirala i uputila dokument o našoj trenutnoj usuglašenosti kada je u pitanju Plan rasta.

-Informirala sam Europsku komisiju o razini usuglašenosti Refomske agende uz naglasak na sporni dio koji je uveliko već poznat i javnosti. Radni tim nastavlja s radom i usuglašavanjem uz svakodnevne konzultacije s Europskom komisijom. Također, napominjem kako se ovim korakom priključujemo zemljama regije te da konačno usvajanje Lista reformi i Reformska agenda tek predstoji nakon potpisivanja Sporazuma o instrumentu i Sporazuma o zajmu, u skladu s procedurom predviđenom važećim zakonima u BiH. Bosna i Hercegovina mora nastaviti dinamiku integracijskog procesa, a onaj suštinski dio pronalaska rješenja ostaje naša odgovornost i obveza, ističe predsjedateljica Krišto. 

Ona će narednih dana u Bruxellesu zajedno s ostalim liderima zemalja Zapadnog Balkana imati razgovore s predstavnicima Europske komisije o Planu rasta i drugim reformskim aktivnostima. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Google dobio sudski spor protiv EU da poništi kaznu u iznosu od 1,49 milijardi eura

Đurić: Članstvo u Europskoj uniji je strateško opredjeljenje srbijanske vlasti

EU pozdravila podizanje optužnice za napad u Banjskoj

Promo

Stanje inzulinske rezistencije, metaboličkog sindroma i dijabetes melitusa tip 2 često nastaje kao posljedica loših navika u ishrani

BBI - Upravljanja bankarskim potrebama direktno s pametnog telefona

m:SAT - godinu dana u pola cijene