Servisne informacije     | 04.09.2024. 14:56 |

Sutra sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana, očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima padavina u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 stepeni.

 

U Sarajevu sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć slab lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 32 stepena. 

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne su zabolježeni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 17 stepeni; Ivan Sedlo 27; Sokolac 28; Neum 29; Bugojno, Livno 30; Drvar 31; Bihać, Sarajevo, Široki Brijeg, Srebrenica, Trebinje 32; Jajce, Prijedor, Zenica 33; Banja Luka, Gradačac, Tuzla, Zvornik 34; Bijeljina, Doboj 35 i Mostar 36 steoni, saopćeno je iz FHMZ-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Banjoj Luci hladno i kišovito, temperatura pala sa 28 na 10 stepeni Celzijusovih

U BiH danas oblačno vrijeme, u drugom dijelu dana na vrhovima planina moguć snijeg

Pretežno sunčano, na Bjelašnici jutros 6 stepeni, porast naoblake krajem dana

Promo

Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 u m:tel ponudi

Inovativna metoda u oblasti urologije: ASA Bolnica donosi revolucionaran pristup u ranom otkrivanju raka prostate

Šeruj, strimuj i surfuj uz duple gigabajte u m:tel Pretplata tarifama