Bosna i Hercegovina     | 20.06.2024. 08:35 |

Alma Ras podrška organizaciji Think Pink - Zajedničkim snagama do plemenitog cilja - učestvuj i ti 

FENA Saopćenje, Foto/ Alma Ras

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Alma Ras manifestuje svoju odgovornost kroz mnoge inicijative, a sada je pokazala svoju predanost podrškom organizaciji Think Pink koja je posvećena podizanju svijesti o karcinomu dojke i promociji zdravlja žene. Pored nematerijalne podrške, donacija od 15.000 KM omogućit će udruženju Think Pink da nastavi pružati potrebnu podršku i resurse ženama kojima je to najpotrebnije.

- Ponosna sam na to što smo udružili snage s organizacijom Think Pink u njihovoj nesebičnoj misiji. Naša podrška nije samo simbolična, već je duboko ukorijenjena u našu posvećenost promicanju zdravlja i dobrobiti svake žene. Želimo aktivno promovisati važnost solidarnosti i podrške u zajednici. Zbog toga omogućujemo i našim kupcima da aktivno sudjeluju u podršci radu udruženja Think Pink. Kupovinom određenih proizvoda linije “Podrška koju volim”, odvajamo 1 KM za finansiranje rada udruženja. Ova inicijativa ne samo što pruža financijsku podršku, već gradi i zajedništvo te osnažuje svijest o važnosti brige o zdravlju - istakla je Nermina Kadrić, marketing menadžerica kompanije Alma Ras.

- Saradnja sa kompanijom Alma Ras za našu je organizaciju izuzetno značajno strateško partnerstvo. Drago nam je da su u nama prepoznali partnera kada je u pitanju promocija ženskog zdravlja i podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i ginekoloških karcinoma. Sigurni smo da će naše zajedničke aktivnosti i donacija kompanije Alma Ras omogućiti još uspješniju borbu protiv karcinoma, a samim tim i spašavanje većeg broja ljudskih života. Zahvaljujemo se i građanima koji kupovinom u Alma Ras maloprodajnim objektima i web shopu pomažu nastojanja da oboljelim ženama pokažemo da nisu same i podržavaju naše zajedničke napore u ovom plemenitom cilju - istakla je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „Think Pink – zajedno smo jedno“.

Alma Ras je ponovno pokazala svoje liderstvo u industriji i angažman u društvenoj odgovornosti. Njihova podrška raznim inicijativama, posebno onima koje podržavaju žene, naglašava njihovu predanost zajednici i brigu za kupce.

Trenutno traje akcija prikupljanja starih grudnjaka za podršku borbi protiv karcinoma dojke. Grudnjaci će biti izloženi na Vilsonovom šetalištu u oktobru - mjesecu borbe protiv ove bolesti kao simbol podrške ženama. Kupci mogu ostaviti svoje stare grudnjake u bilo kojoj Alma Ras poslovnici i dobiti 30 posto popusta na novi grudnjak.

- Porodica je stub društva, a žena je stub porodice. Alma Ras zapošljava više od 1.000 žena i stalo nam je da zaštitimo tu istu ženu kroz organizovanu prevenciju bolesti, dok istovremeno podižemo svijest u javnosti - istakli su iz kompanije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dani otvorenih vrata u Think pink centru u Sarajevu, u mjesecu borbe protiv raka grlića materice

Bosna i Hercegovina obojena u ružičasto za podršku oboljelima od karcinoma dojke

Besplatni pregledi za građane Sarajeva na Danu zdravlja

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima