Ekonomija     | 18.06.2024. 16:22 |

CompanyWall – bonitetna kuća pomaže kompanijama da unaprijede poslovanje

FENA Promotivni tekst, Foto/ CompanyWall

Kompanija koja u BiH posluje od 2019. godine zapošljava stručnjake iz oblasti ekonomije, finansija, IT sektora, marketinga…

CompanyWall je renomirana bonitetna kuća osnovana s ciljem pružanja pomoći poslovnim subjektima u  unapređenju njihovog poslovanja pronalaženjem i povezivanjem sa novim klijentima. CompanyWall se, također, bavi provjerom potreba i likvidnosti, kao i poboljšanjem efikasnosti rada analizom finansijskih podataka i mnogih ekonomskih faktora.

Višegodišnje iskustvo CompanyWall svakodnevno obogaćuje kroz uspjehe na nekoliko različitih tržišta u Evropi. Bonitetna i analitička kuća CompanyWall nabavlja pakete svih godišnjih izvještaja od nacionalnih registara u regionu, na osnovu kojih kreira dubinske analize poslovanja za svoje, kao i za potrebe svojih klijenata.

Pored Slovenije, CompanyWall posluje i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Mađarskoj i Velikoj Britaniji. Kompanija zapošljava stručnjake iz oblasti ekonomije, finansija, IT sektora, marketinga… U BiH bonitetna kuća CompanyWall posluje od 2019. godine.

CompanyWall sa državnim registrima potpisuje ugovornu obavezu, što podrazumijeva da se na portalu kompanije objavljuju najtačniji ažurirani podaci iz zvaničnih izvora, sa posljednjim verzijama izvještaja u koje su firme sa svakog obuhvaćenog tržišta unijele eventualne potrebne ispravke. Svojom uslugom, CompanyWall klijentima pomaže da riješe dileme poput onih zbog čega su važne bonitetne ocjene, kako se one tumače, a možda i važnije od toga – odgovoriti na pitanja - koliko je različitih poslovnih djelatnosti u državi, koliko preduzeća i preduzetnika te koji su najbolji učesnici na tržištu i s kakvim rezultatima posluju. 

Bilo da neka kompanija želi investirati ili sklopiti nova partnerstva, analiza finansijskog poslovanja firmi za koje su  zainteresirane bit će im od velike koristi. 

Bonitetni izveštaj privrednim subjektima omogućava da na brz, jednostavan i jasan način steknu uvid u sveukupno poslovanje preduzeća, bilans stanja, pokazatelje, prikaze uspjeha i druge podatke. Također, zarad lakšeg razumijevanja sadrži i grafičke prikaze analize finansijskih podataka.

Svaki bonitetni izvještaj sadrži i bonitetnu ocjenu preduzeća.

Bonitetna, odnosno, finansijska ocjena je detaljan pregled poslovanja određene firme ili samostalnog preduzeća koji se temelji na analizi poslovanja u prethodnoj godini. Portal CompanyWall Business nudi bonitetnu ocjenu te kombinaciju statičke i dinamičke ocjene. Statička ocjena je proračun više pokazatelja iz godišnjeg izvještaja za prethodnu godinu, a dinamička se kroz godinu mijenja. Statička ocjena sastoji se iz pokazatelja uspješnosti i likvidnosti, dok na dinamički dio ocjene utiču faktori kao što su blokade, dugovi, djelatnosti, odnos između prihoda iz državnog budžeta i iz privatnog sektora, sudski postupci, platežna moć.

Bonitetna ocjena svih firmi na portalu CompanyWall Business dobijena je detaljnim analizama vrhunskih ekonomskih stručnjaka i finansijskih analitičara. Bonitetne ocjene privrednih subjekata razvrstane su u bonitetne razrede, od najvišeg AAA do najnižeg CCC.

Pored svih funkcija koje portal nudi, CompanyWall Business najboljim kompanijama iz BiH dodjeljuje i certifikat bonitetne izvrsnosti, kao znak i garanciju dobrog i postojanog poslovanja firme.

Certifikat bonitetne izvrsnosti dodeljuje se najuspješnijim firmama u štampanom obliku. Pored toga, certifikat firme dobijaju i u elektronskom obliku pri čemu ga kompanije na taj način mogu postaviti u potpisu svoje elektronske pošte. Certifikati olakšavaju firmama da budu prepoznatljivije, a poslovnim partnerima da brže i sigurnije ostvaruju saradnju.

Kompanija CompanyWall prepoznala je potrebe tržišta i odgovorila  na njih s ciljem maksimalnog olakšanja poslovanja za privredne subjekte na teritoriji BiH. Privredni subjekti u BiH svoje fiinansijske izvještaje, u zavisnosti od entiteta, podnose Finansijsko-informatičkoj agenciji (FIA) i Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF), a CompanyWall s njima potpisuje ugovornu obavezu. Saradnja s ovim nacionalnim registrima ima ključni značaj za privredne subjekte iz više razloga, među kojim su transparentnost i dostupnost podataka, elektronska dostava finansijskih izvještaja, elektronska registracija privrednih subjekata, podrška u pravnim i poslovnim transakcijama, a možda najvažnije od svega jest jedinstvena baza podataka koju ovaj registar pruža.

CompanyWall će se truditi i u budućnosti odgovoriti na potrebe tržišta, sve u cilju pomoći privrednim subjektima da unaprijede  vlastito poslovanje.

„Inostrane firme s certifikatom bonitetne izvrsnosti imaju veliki kredibilitet na svjetskom tržištu poslovanja. Certifikat je dokaz likvidnosti, dobrog i pouzdanog poslovanja, a time i kvalitetnog rada firme. Stari načini provjera svog budućeg poslovnog partnera ili konkurencije odlaze u zaborav uz certifikat bonitetne izvrsnosti kao najpouzdaniji dokaz da neka firma dobro posluje“, riječi su Maje Kljun, direktorice u firmi CompanyWall.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Završene 14. Sportske igre mladih BiH: Najbolji putuju u Split na regionalno natjecanje

Naručite među prvima u m:tel-u: Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6

M:tel: Dva m:tel prepaid broja po cijeni jednog