Servisne informacije     | 17.06.2024. 09:09 |

BIHAMK - Povoljni uvjeti za vožnju i umjerena frekvencija vozila

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila. 

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog Kurban-bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Doljani duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BIHAMK - I dalje pojačan promet na graničnim prijelazima, na GP Izačić kolone u oba smjera

BIHAMK: Završen uviđaj saobraćajne nezgode na MP Srebrenik Orašje, saobraćaj normalizovan

Duga zadržavanja u oba smjera na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška

Promo

Connecto - Potrebno zaustaviti odljev mozgova, poticati povratak i suradnju poduzetnika i vlasti

 ASA Bolnica i Međunarodni medicinski univerzitet u Beču donose izvrsnost u zdravstvu

Održan 8. Innovation day AS Holdinga i nagrađeni najbolji inovatori