Kultura     | 13.06.2024. 09:41 |

II Dani savremenog plesa - 'Ujedinjeni kroz ples'

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” iz Sarajeva, zajedno sa Institutom za umetničku igru iz Beograda, održat će  II Dane savremenog plesa pod nazivom „Ujedinjeni kroz ples" od 18. do 22. juna, saopćili su organizatori.

Udruženje “Živimo balet” je osnovano 2020.godine i već petu godinu, zajedno sa svojim partnerima iz  regiona, pa i Evrope, afirmira umjetničku igru, i baletnu umjetnost kao bazu za sve vrste plesova.

Kako kažu, veoma je važno za cijelu Bosnu i Hercegovinu da i na ovaj način, održavajući “Dane savremenog plesa - Ujedinjeni kroz ples”, stvaraju interesovanje za ovu vrstu umjetničke igre.

Pored gostiju iz regiona, pa i kolegice iz Francuske, u sklopu “Dana” učestvovat će i kolege iz Narodnog pozorišta sa dvije predstave “Bolero  “ I “Karmen”, kao i mlada kolegica Sara Đurić sa predstavom Žena, koja je također ispred Bosne i Hercegovine.

Partneri u projektu su; JU”Narodno pozorište, Sarajevski ratni teatar ,Pozorište mladih Sarajevo,naravno uz suorganizatora Instituta za umetničku igru iz Beograda.

Ulaz za posjetioce svih pet dana savremenog plesa u Sarajevu je besplatan, osim predstave koja je na repertoaru Narodnog pozorišta „Carmen i Bolero”.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Sarajevo domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za solo plesačice u latinoameričkim plesovima

Kovačević: Ples je idealna aktivnost za sve uzraste

Najmanje 2.000 učesnika se očekuje na najvećem sportsko-plesnom događaju u BiH (VIDEO)

Promo

M:tel: Iskoristi priliku i uzmi dva prepaid broja po cijeni jednog

M:tel: Uz Pretplata tarife dobijate i do tri puta više neta

Udruženje Eho u Bileći organizuje Omladinski regionalni festival ORFEJ