Bosna i Hercegovina     | 23.05.2024. 13:07 |

Konferencija 'Zdrave zajednice u BiH' u Banjoj Luci 28. maja

FENA Tijana Grujić, Foto: Tijana Grujić

BANJALUKA, 23. maja (FENA) - "Zdrave zajednice u BiH", naziv je projektne konferencije koja će biti održana u Banjoj Luci 28. maja.

Nosioci projekta su Federalno ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Odjeljenje za zdravstvo u Brčko distriktu. Projekt finansira švicarska vlada, a provodi Institut za populaciju i razvoj (IPD).

Na konferenciji u Banjoj Luci govorit će resorni ministri Nediljko Rimac i Alen Šeranić, te Sirocco Messerli uime švicarske ambasade u BiH, predstavnik Vlade Brčko distrikta BiH i Emina Osmanagić iz Instituta za populaciju i razvoj.

Učesnici konferencije su i Dragan Vođević, načelnik opštine Mrkonjić Grad, Kenan Dautović, načelnik opštine Travnik, te Kazimir Raguž, direktor Doma zdravlja Stolac.

Svoje iskustvo sa domaćim učesnicima podijeli će dr. Karim Boubaker koji će govoriti o zdravim zajednicama u Švicarskoj, te doc. dr Tit Albreht uime Državnog zavoda za javno zdravlje Slovenije, najavili su organizatori.

Prjekt “Zdrave zajednice u BiH” traje 12 godina, a prva faza projekta od četiri godine započela je 1. novembra 2023. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Stanić: Nadležni organi da provjere sporne nabavke sanitetskih vozila Ministarstva zdravlja RS

Ministarstvo zdravlja RS: Komisija će utvrditi propuste u vezi s karantinima

Promo

BH Telecom - Gledaj Euro svuda i na svim uređajima

Projekt BOOST: Partnerstvo između More Screensa i Pravnog fakulteta

m:tel kampanja 'Nema brige za gige' nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije