Ekonomija     | 16.04.2024. 15:19 |

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

FENA Promotivni tekst, Foto/ m:tel

MOSTAR, 16. travnja (FENA) - Kompanija m:tel dio je 25. Sajma gospodarstva u Mostaru u okviru kojeg će do 20. aprila predstaviti najmodernija rješenja za poslovne korisnike pred 800 izlagača iz više od 30 država svijeta. Svečanom otvaranju ovogodišnjeg Sajma prisustvovala je i generalna direktorica kompanije m:tel Jelena Trivan, koja je poručila da je m:tel kao dio Telekom Srbija grupe ključan partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana.

 

"Kada želite sigurnu i pouzdanu uslugu, bilo da ste privatni ili poslovni korisnik, prvi izbor velikog dela korisnika u zemljama regije u kojima poslujemo jeste upravo m:tel, odnosno Telekom Srbija. Izuzetno smo zadovoljni što kao najveća srpska investicija u BiH beležimo uspešne rezultate iz godine u godinu, i što korisnicima možemo ponuditi najkvalitetniju mrežu i rešenja koja će njihove biznise postaviti na svetski nivo“, rekla je Trivan i podsjetila da je m:tel u 2023. godini verifikovan kao najbolja mreža u BiH od strane dva međunarodna revizora.

Generalna direktorica kompanije m:tel Jelena Trivan posjetila je i Nacionalni paviljon Srbije, gdje je dočekala delegaciju koju je predvodio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a u okviru kojeg je 26 kompanija iz različitih sektora predstavilo svoju ponudu i mogućnosti regionalnog povezivanja.

Izložbenu postavku kompanije m:tel posjetili su Andrej Plenković, premijer Hrvatske koja je i zemlja partner ovogodišnjeg sajma i Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara Bosne i Hercegovine koji su se upoznali sa poslovanjem i rezultatima m:tel-a.

ICT rješenja po mjeri vašeg biznisa

U izložbenom dijelu kompanije m:tel, koji se nalazi u paviljonu 2 Mostarskog sajma, posjetioci će moći pogledati najnovije uređaje vodećih brendova telefona i druge opreme, te se kroz B2B susrete upoznati sa ICT rješenjima m:tel-a kao i mogućnostima njihove implementacije u sopstvene biznise.

"Fokus B2B susreta sa potencijalnim korisnicima naših ICT rješenja biće na Smart home i building rješenjima koja su namijenjena prvenstveno investitorima koji grade nove stambene objekte i vlasnicima stambenih prostora kao krajnjim korisnicima Smart Home rješenja. Raduju nas razgovori i sa predstavnicima lokalnih zajednica kojima možemo postati siguran tehnološki partner kroz Smart City rješenja, koja objedinjuju nadzor komunalne infrastrukture u jednom gradu“, rekao je Vladimir Orlović, direktor Sektora za analitiku i prodaju poslovnih rješenja kompanije m:tel.

Mostarski sajam gospodarstva po broju izlagača i posjetilaca, najznačajnija je i najveća sajamska izložba u Bosni i Hercegovini.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Mostarski sajam: Razvoj cikloturizma u Hercegovini

Dodijeljena priznanja za najuspješniji nastup na Mostarskom sajmu

Mostarski sajam: Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate

Promo

Pokreni se uz Oazu: Wake up, it'­s time !

Sigurnost djece na internetu: Stručnjaci ističu važnost edukacije i podrške

PORTE d. o. o. : Pionirska inovacija kroz suradničku izvrsnost