Najave     | 15.04.2024. 10:11 |

Večeras na Trebeviću regionalna konferencija 'Sve smo mi heroine'

FENA Foto: FENA

SARAJEVO, 15. Aprila (FENA) – “Sve smo mi heroine” naziv je konferencije koja počinje večeras u 18 sati u hotelu Pino nature na Trebeviću.

Riječ je o regionalnoj konferenciji koju organizuju udruženja "Heroine" i “Žene za ženu”, a u fokusu panela i diskusija će biti problemi s kojima se suočavaju žene u današnjem društvu.

-Pino nature hotel je prihvatio da bude jedan od sponzora konferencije, jer smatram da smo svi odgovorni ne samo govoriti o ovim temama nego i djelovati. Govorit će se o pravima žena, kako da postupe u slučaju fizičkog ili psihičkog nasilja, kako da se nose s tim, koja su njihova pravna uporišta, kako da prepoznaju psihičke promjene i slično. Svi učesnici će govoriti iz svog ugla i davati smjernice i konkretne upute, a mi javne ličnosti smo itekako u obavezi pomoći ovakvim društveno odgovornim i korisnim događajima, kako bi se ove žene što lakše izborile sa svojom sudbinom i shvatile da je to tema o kojoj trebaju da govore javno, da se toga ne stide nego da sa tim snazno izbore jer su sve one zapravo heroine koje prolaze kroz golgotu, kaže direktorica hotela Pino nature, Aida Terzić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Na konferenciji 'Sve smo mi heroine' ukazano na problem nasilja nad ženama

Promo

Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Potaknuti mlade da aktivno učestvuju u promicanju održivih digitalnih praksi

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite