Bosna i Hercegovina     | 24.03.2024. 13:16 |

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 24. marta (FENA)  - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je najiskrenije saučešće  porodici Abdulaha Sidrana te kaže da je jako tužan zbog odlaska ovog velikog čovjeka i književnika.

 

 

- Na dodjeljivanju nagrade za životno djelo ovom velikanu u Vijećnici 2018. godine, rekao sam da  su veliki ljudi samo oni koji su na strani istine i pravdoljubivosti. I interesantno, to je i zadatak književnosti, da bude na tragu istine.

Spomenuo sam tada  i nobelovca Kiplinga koji je u jednoj pjesmi rekao: „Ako možeš da sačuvaš vjeru u sebe kada sumnjaju u tebe, ako možeš biti  žrtva laži a da sam ne upadneš u laž, ili da te mrze a da sam ne daš maha mržnji, ako možeš da pogledaš u oči i pobjedi i porazu, ako možeš da gledaš tvoje životno djelo pretvoreno u prah i da ponovo prilegneš na posao i izgubiš i ponovo počneš da stičeš, ako možeš da sačuvaš svoju čast  i da ostaneš skroman, tada ćeš biti veliki čovjek ...“ To je bio naš Avdo - rekao je Zvizdić.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu