Servisne informacije     | 11.02.2024. 09:20 |

U BiH jutros kolovozi mokri, BIHAMK upozorava i na povremeno jake udare vjetra

FENA Saopćenje, Foto/ Hazim Aljović

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini se jutros saobraća po mokrom kolovozu, saopćio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK)  te upozorio i na povremeno jake udare vjetra.

Ovakvo vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Glamoč - Mlinište. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali BIHAMK tokom prijepodnevnih sati očekuje pojačan intezitet saobraćaja ka ski-centrima i moli vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i  obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici Ključ - Sanski Most, zbog radova na mostu na ulazu u Sanki Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude - Vitina, Čevljanovići - Nišići i Rača - Bijeljina, a na lokacijama gdje su u toku radovi saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Bosanska Gradiška - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice - Nova Topola, izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Iskoristi priliku i uzmi dva prepaid broja po cijeni jednog

M:tel: Uz Pretplata tarife dobijate i do tri puta više neta

Udruženje Eho u Bileći organizuje Omladinski regionalni festival ORFEJ