Servisne informacije     | 06.12.2023. 07:41 |

Oblačno vrijeme sa kišom i snijegom danas u BiH, na Bjelašnici -4 stepena

FENA Saopćenje, Foto/ Twitter

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni te kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Gradačac 0; Banja Luka, Bihać, Drvar, Livno, Prijedor, Sokolac, Tuzla 1; Bugojno, Ivan Sedlo, Sanski Most 2; Sarajevo, Zenica 3; Trebinje 6; Mostar, Široki Brijeg 7; Neum, Stolac 9; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 6 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa padavinama. U Bosni kiša ili snijeg, a u Hercegovini kiša. Tokom dana, u većini područja, padavine prestaju. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Dnevna temperatura 0 do 6, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom koja može prelaziti u susnježici i snijeg. Tokom dana padavine slabe i prestaju. Temperatura zraka oko 2 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije