Servisne informacije     | 05.12.2023. 08:57 |

U narednim danima oblačno vrijeme s kišom i snijegom

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne i postepeno će se proširiti i na ostatak zemlje. Na planianam se očekuje snijeg. Vjetar slab južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni.

U srijedu, 6. decembra, oblačno sa padavinama. U Bosni u nizinama kiša ili susnježica, koja može prelaziti u snijeg, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini kiša. Tokom poslijepodneva, u većini područja, padavine prestaju. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu od 9, a dnevna 0 do 6, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak, 7. decembra, pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosni se očekuje slab snijeg. U Hercegovni u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva kiša. Poslijepodne smanjenje naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren bura, a u ostatku zemlje slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu od 6, a dnevna 0 do 5, na jugu do 11 stepeni.

U petak, 8. decembra, pretežno sunčano sa mrazom. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu od 2, a dnevna 0 do 4, na jugu do 9 stepeni.

U subotu, 9. decembra, u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovni prijepodne sunčano, a poslijepodne pretežno oblačno. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne je lokalno i povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu od 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Bosni i na sjeveru Hercegovine

Na jugu zemlje tokom dana temperatura do 40 stepeni

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije