Servisne informacije     | 04.12.2023. 13:31 |

U BiH danas veći dio dana sunčano, sutra oblačno, poslijepodne i uvečer kiša

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) - Veći dio dana u Bosni i Hercegovini danas preovladava pretežno sunčano vrijeme. Niske naoblake ili magle je bilo prijepodne na jednom dijelu istoka Bosne i lokalno u Krajini. U poslijepodnevnim satima oblačnost se postepeno povećavala sa zapada.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -4; Sokolac -2; Bihać, Ivan-sedlo i Prijedor 0; Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 2; Banja Luka, Bijeljina i Bugojno 3; Drvar, Gradačac, Tuzla i Zvornik 4; Livno 5; Zenica 6; Mostar i Široki Brijeg 7; Neum i Stolac 10; Trebinje 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša će prvo zahvatiti područje Hercegovine, zapad i sjever Bosne i postepeno će se proširiti na ostala područja. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 6, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu biti pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

FHMZBiH: Narednih dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

FHMZBiH: Poslije podne, tokom noći i sutra kiša i grmljavina, od četvrtka sunčano

Narednih dana sunčano, uz umjerenu oblačnosti, ponegdje lokalni pljuskovi

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije