Svijet     | 02.10.2023. 15:12 |

Otvorena međunarodna izložba i konferencija naftne industrije ADIPEC u Abu Dhabiju

FENA Internet, Foto/ Ilustracija

ABU DHABI, 2. oktobra (FENA) - Međunarodna izložba i konferencija naftne industrije (ADIPEC) 2023 počela je danas pod pokroviteljstvom predsjednika njegovog visočanstva šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana u Nacionalnom izložbenom centru Abu Dhabija (ADNEC) i trajat će do 5. oktobra.

Kongres se održava pod temom "Dekarbonizacija. Brže. Zajedno", izložba okuplja globalnu energetsku industriju kako bi unaprijedili dekarbonizaciju današnjeg energetskog sistema i sarađivali na energetskom sistemu budućnosti.

S bogatim izložbenim programom koji pokriva tehnologiju povezanu s energijom, inovacije, saradnju i digitalizaciju, očekuje se da će ADIPEC 2023 privući više od 160.000 posjetilaca iz 164 zemlje za svoje najveće izdanje ikada, javila je agencija WAM.

Događaj se održava samo sedam sedmica prije nego što će Ujedinjeni Arapski Emirati biti domaćini COP28, pružajući platformu za okupljanje energetskih i srodnih industrija kako bi se uskladili s niskom emisijom ugljika i visokim rastom energije.

Izložba ADIPEC omogućit će posjetiocima da se povežu s više od 2200 globalnih kompanija u 16 izložbenih dvorana i 30 državnih paviljona, što je čini idealnom platformom za poticanje rasta poslovanja kroz neprocjenjive prilike za međusektorsko umrežavanje, sklapanje poslova i razmjenu znanja.

Ove godine ADIPEC također uključuje četiri specijalizirana područja koja olakšavaju međusektorsku saradnju i partnerstva koja mijenjaju pravila igre – akcelerator dekarbonizacije, pomorska i logistička zona, digitalizacija u energetskoj zoni, proizvodnja, industrijalizacija, izložba i konferencija.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Njemačka zatvara sedam elektrana

Globalna investicijska kompanija IHC postavila AI Advisor na mjesto promatrača u Upravnom odboru 

Cvijanović u Abu Dabiju s ministrom el Sajegom: Ogroman prostor za poboljšanje saradnje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu