Sport     | 18.09.2023. 14:30 |

Ekipa Tehnodom pobjednik turnira u fudbalu 'Hisense Cup 2023'

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - U iščekivanju 17. izdanja Evropskog prvenstva u fudbalu, kompanija Hisense priredila je u subotu, 16. septembra 2023., na sarajevskoj Ilidži fudbalski turnir "Hisense Cup 2023", na kojem su učestvovale ekipe prodavaca iz cijele Bosne i Hercegovine ovog prestižnog tehnološkog brenda.

Pred brojnom publikom igrači su pokazali zavidne fudbalske vještine i majstorije poput pravih profesionalaca. Uz sjajnu atmosferu i u sportskom duhu bilo je ovo istinsko zagrijavanje pred Euro 2024. Abdurahman Drkić, generalni direktor kompanije Gorenje Commerce, d.o.o, BIH, istakao je da je ponosan na sve što Hisense čini na globalnom, ali i lokalnom tržištu i podvukao važnost promocije sporta među svim građanima.

- Hisense je globalni partner prestižnih sportskih manifestacija, a ove godine podržava kvalifikacije i već treći put zaredom UEFA Evropsko nogometno prvenstvo 2024, koje će biti održano u Njemačkoj. U susret tome, sada već tradicionalni Hisense Cup održavamo za naše seniore, ali i naše najmlađe, koji će na istom ovom terenu, na Trgu na Ilidži, igrati svoje utakmice, uživati u zajedničkim trenucima i promociji sporta, fer pleja i zdravijeg života - objasnio je Drkić.

Na Hisense Cupu, koji je odigran na novom, tek nedavno otvorenom Trgu na Ilidži, finalistima i pobjednicima dodijeljene su vrlo vrijedne nagrade - Hisense UHD i ULED televizori od 55 i 43 inča. U „Chill zoni“ turnira je bilo veoma zabavno što je dodatno začinilo kompletan događaj.

Pobjednik Hisense turnira je ekipa Tehnodom iz mjesta Grude, dok je drugo mjesto osvojila ekipa Stanić trade.

U revijalnom dijelu snage su odmjerili veterani FK Sarajevo i FK Željezničar, a utakmica je završena rezultatom 8:8. Hisense Cup uveliko postaje regionalna tradicija Hisense kompanije, koja i na  ovaj način pokazuje svoju odlučnost da lokalnim tržištima pruži podršku u razvoju zdravijih navika i kvalitetnijeg života.

Posvećen ulaganju u inovacije i proizvode koji su održivi i ekološki, Hisense će svojom najsavremenijom tehnologijom kvaliteta slike ljubiteljima fudbala širom svijeta pružiti neuporediv doživljaj gledanja UEFA EURO 2024. Upravo zato novi modeli imaju dodatna poboljšanja kako bi se gledalac osjećao kao da je na terenu utakmice. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Gradonačelnik Brčkog prvim potezom otvorio 'Revijalni ekipni turnir u šahu'

Danas počinje Memorijalni turnir 'Mirza Delibašić' u Skenderiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu