Sport     | 16.09.2023. 21:08 |

Sjedeća odbojka na pijesku - BiH osvojila zlato na Mediteranskim igrama

FENA Foto: FENA
HERALKION, 16. septembra (FENA) - Predstavnici Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na pijesku osvojili su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama održanim u Grčkoj, u gradu Heraklion.

Grupnu fazu takmičenja ekipa BiH završila je kao prvoplasirana i to bez izgubljenog seta pobijedivši ekipe Grčke, Italije, Hrvatske, Slovenije i Libije. 

U polufinalnom susretu protivnik BiH bila je ekipa domaćina Grčka, a bh. predstavnici su se plasirali u finale pobjedom rezultatom 2:0.
 
U finalnom susretu protivnik ekipi BiH bili su predstavnici Hrvatske. Još jednu utakmicu zaredom pobjeda odlazi na stranu BiH i na taj način naši predstavnici bez izgubljenog seta na čitavom takmičenju osvajaju prvo mjesto i zlatnu medalju.
 
Ekipu Bosne i Hercegovine na Mediteranskim igrama predstavljali su Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Asim Medić i Adnan Manko.
 
Pored prestavnika BiH u sjedećoj odbojci na pijesku nastupile su još i ekipe Italije, Slovenije, Hrvatske, Libije, te ekipa domaćina Grčka.
 
Na Mediteranskim igrama učestvovalo je ukupno 26 zemalja sa tri kontinenta, a na sportskom programu bilo je 14 sportova, sa ukupnim brojem od preko 1100 učesnika uključujući oficijalna lica i sudije.
 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sjedeća odbojka - Fantomi pobjednici turnira u Zgarebu

Helez čestitao reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci

Predstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku otputovali na Mediteranske igre u Grčkoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu