Sarajevo film festival     | 28.08.2023. 13:32 |

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

FENA Saopćenje, Foto/ SFF

SARAJEVO, 28. augusta (feNA) - Od 31. augusta do 2. septembra u Gradačcu će biti održane projekcije izbora filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala (SFF). Ulaz na sve projekcije je besplatan. Filmovi će biti prikazivani u Kinu Gradačac, u dva termina (19 sati i 21 sat).

U četvrtak (31. augusta u 19 sati) bit će održana projekcija filma Pripadanje Mete Gümürhan, a u 21 sat film 'Ekskurzija' bosanskohercegovačke rediteljice Une Gunjak. Film 'Ekskurzija' imao je svjetsku premijeru na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je osvojio Specijalno priznanje. Film je na 29. Sarajevo Film Festivalu imao gala projekciju, u okviru Takmičarskog programa - igrani film izvan konkurencije.

U petak (1. septembra u 19 sati) na programu su dokumentarni filmovi 'Zagrljaj' Miroslava Mandića i 'Velika  Raza' Vedada Hodžića i Medine Šehić. U 21 sat bit će upriličena projekcija filma 'Opalo lišće' finskog reditelja Akija Kaurismäkija. Film 'Opalo lišće' imao je svjetsku premijeru na ovodišnjem 76. Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio Nagradu žirija. Na 29. Sarajevo Film Festivalu film je prikazan u okviru programa Open Air.

Za subotu (2. septembra u 19 sati) planirana je projekcija filma 'Kraljica plesa' Aurore Gossé, ovogodišnji pobjednik Dječijeg programa 29. Sarajevo Film Festivala. U 21 sat publika će, u Kinu Gradačac, pogledati film 'Luksembrurg, Luksemburg' Antonia Lukicha.

- Organizatori programa u Gradačcu su Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac i Obala Art Centar, uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Grada Gradačca - saopćio je SFF. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Film 'Nakon ljeta' Danisa Tanovića otvara ovogodišnji SFF

Nastavak saradnje MUPKS i SFF - Gosti festivala svake godine daju najviše ocjene za rad policije

Dani Vijeća Evrope u kinu Meeting Point, ulaz besplatan

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije