Bosna i Hercegovina     | 09.08.2023. 14:43 |

Ambasador Dario Novalić predao akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije, Nataši Pirc Musar

FENA Saopćenje, Foto/ Ambasada BiH u Ljubljani

LJUBLJANA, 9. augusta (FENA) - Na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Predsjedničkoj palači Republike Slovenije izvanredni i opunomoćeni ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji, Dario Novalić predao je akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije, Nataši Pirc Musar.

Predsjednica Pirc Musar poželjela je dobrodošlicu ambasadoru Novaliću i izrazila uvjerenje da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, nastaviti i dalje izgrađivati i jačati. Predsjednica je izrazila i interes Slovenije da kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evroatlanskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dio Evropske unije.

Ambasador Novalić se zahvalio na dobrodošlici i izrazima podrške  Bosni i Hercegovini i njegovom budućem radu navodeći da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji neupitan vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u našoj zemlji.

Na ceremoniji predaje akreditiva u pratnji ambasadora Daria Novalića bili su Biljana Marilović, ministar savjetnik u Ambasadi BiH u Ljubljani i Edin Ljutović, prvi sekretar u Ambasadi BiH u Ljubljani.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Zamjenik komandantice NATO Štaba i predsjednica Slovenije o jačanju OSBiH

MVP BiH zahvalio slovenskoj predsjednici na podršci radu ministra Konakovića

Pirc Musar: Slovenija će pomagati i dalje jer BiH zaslužuje članstvo u EU

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti