Bosna i Hercegovina     | 26.07.2023. 18:21 |

Posjeta Čovića i Nikšića BHRT-u

FENA Saopćenje, Foto/ BHRT

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - U zvaničnoj posjeti Radio televiziji Bosne i Hercegovine danas su boravili član Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i premijer Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić.

Nakon obilaska programsko-produkcijskih prostora javnog medijskog servisa BiH u razgovoru s članovima Upravnog odbora i menadžmentom BHRT najviše pažnje je posvećeno koracima koje treba poduzeti kako bi uspostavom samoodrživog, profesionalnog i neovisnog sistema javnog emitiranja bio ispunjen 12. od 14 uvjeta za pristupanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Čović i Nikšić dali su punu podršku nastojanjima da se i taj uvjet adekvatno ispuni podržavajući ideju o formiranju ekspertske radne grupe koja bi, u okviru Ministarstva prometa i komunikacija Vijeća ministara BiH, predložila konkretne izmjene postojećeg Zakona o javnom RTV sistemu BiH.

Istaknuli su, između ostalog, kako BHRT-u, kao javnom servisu na nivou države, kao punopravnom članu Evropske unije javnih servisa, treba omogućiti potrebne uvjete za ispunjavanje njegovih obaveza u skladu s pravilima te organizacije, saopćeno je iz BHRT-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH - Deset miliona za javne servise, četiri za BHRT

Sindikat BHRT-a - Ako se ne riješi stanje, pokrenut ćemo procedure za zaštitu prava uposlenika

Međunarodna i Evropska federacija novinara apeliraju da se nađe rješenje za BHRT

Promo

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike

iPhone uređaji po sniženim cijenama u m:tel-u, popust i do 90 KM

U m:tel ponudi: Vrhunski Galaxy preklopni telefoni sa pametnim satom na poklon