Bosna i Hercegovina     | 16.06.2023. 19:21 |

Jeffrey K. Liker sudjeluje na Targer LeanCon konferenciji u Banjoj Luci

FENA Saopćenje, Foto/ Jeffrey K. Liker

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Targer E&C u završnim je pripremama objave prvog zvaničnog prijevoda knjige “Toyota way,drugog dopunjenog izdanja”, prilagođenog bh. i regionalnom tržištu. Autor te knjige Jeffrey K. Liker bit će jedan od govornika na konferenciji Targer LeanCon 2023, koja će biti održana 22. i 23. juna u Banjoj Luci.

 

Radi se o štivu koje je, ne samo stručno i jasnih elaboracija o temi Lean metodologije, nego je ujedno i lako razumljivo svima koji nisu inženjeri. Kako je kazao autor, odmah je shvatio da bi knjiga trebala biti više o pričanju priča, nego o tehničkom opisu.

- U vrijeme kad sam je napisao, dobro sam razumio 'Toyota način'. Morao sam to definirati u formi principa, na kraju njih 14.  Ali da bih došao do priča, zamolio sam Toyota kompaniju da odobri knjigu i da učestvuje. Zahtjev je otišao sve do Upravnog odbora i oni su ga odobrili i rekli da će mi staviti na raspolaganje, koga god želim da intervjuiram. Radio sam intenzivne intervjue, a onda sam morao da povežem priče sa principima i da pisanje učinim razgovornim. Naučio sam mnogo o pisanju u tom procesu - kazao je. 

Jeffrey K. Liker je najprodavaniji autor i nagrađivani profesor Lean Leadershipa te nezavisni autoritet za Toyota način tj. metodologiju. Čak 13 puta je bio dobitnik Shingo nagrade za izvrsnost u istraživanju. Liker je profesor emeritus industrijskog i operativnog inženjeringa na Univerzitetu u Michigenu i putuje svijetom u ulozi govornika, obučavajući i podučavajući profesionalce. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Održana konferencija o ulozi Parlamentarne skupštine BiH u procesima održivog razvoja u BiH

Kulturni i kreativni sektor u fokusu konferencije u Ljubuškom

Konferencija 'Uloga Parlamentarne skupštine BiH u postizanju održivog razvoja BiH'

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli