Ekonomija     | 02.06.2023. 15:21 |

Mijatović sa poslodavcima: Podrška unapređenju i jačanju poslovnog ambijenta

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović sastao se danas s predstavnicima udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo sa kojima je razgovarao o unapređenju poslovnog ambijenta.

 

U tom smislu, razgovarano je i o podršci udruženjima poslodavaca kada su u pitanju njihova nastojanja da zajedničkim djelovanjima intenziviraju i bolje urede oblasti revidiranja i analize parafiskalnih nameta u cilju njihovog minimiziranja, analiza i reforme tržišta rada, implementacije preventivnih mjera koje imaju za cilj suzbijanja sive ekonomije putem stimulativnih mjera za legitimnu ekonomiju, te unapređenja razvoja preduzetništva.

Mijatović je istakao opredjeljenje resornog ministarstva za izmjene zakona kojima se jača privredni ambijent.

- To je svakako na listi naših prioriteta, ali je neophodna zajednička saradnja sa svim relevantnim stakeholderima u cilju temeljite i strateške analize tržišta i uslova za razvoj privrede. Očekujemo i dostavljanje konkretnih inicijativa i prijedloga od strane predstavnika privrede - istakao je  Mijatović.

Na sastanku je zaključeno i da je neophodno uspostaviti multidisciplinarnu radnu grupu koja će se baviti analizom parafiskalnih nameta, propisa, te prijedloga i projekata razvojnih agencija, čiji rad također treba uzeti u obzir u cilju ostvarivanja rezultata i kreiranja povoljnijeg poslovnog ambijenta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sastanak Vlade FBiH i poslodavaca: Nastaviti i ubrzati započete reformske procese

Mijatović i Hrnjić sa poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima iz Ilijaša

Mijatović-Muzur: Zajednički jačati turističke i industrijske kapacitete KS i Općine Ilidža

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'