Regija     | 01.06.2023. 08:51 |

Radnici općine Zvečan na sjeveru Kosova ponovno ispred zgrade

FENA Internet, Foto/ KosovaPress

PRIŠTINA, 1. lipnja (FENA) - Radnici općine Zvečan na sjeveru Kosova i u četvrtak ujutro došli su ispred zgrade u 7 sati gde su se potpisali u knjigu evidencije da su i prisutni na svojim radnim mjestima.

 

Zgrada općine opasana je bodljikavom žicom i kordonom Kfora. 

Kako javlja Kosovo online, noć u Zvečanu je protekla mirno, a takvo je i trenutno stanje.

Pored radnika općine, i ostali građani se polako okupljaju ispred bodljikave žice i metalne ograde koju su postavili vojnici Kfora, gde će i nastaviti s mirnim prosvjedom, tražeći ispunjenje svojih zahteva da im se oslobode nelegalno uzurpirana radne prostorije, kako bi neometano radili svoj posao. 

Pripadnici Kfora  se nalaze i na ulazu u Zvečan.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je najavio da će, u četvrtak, 1. lipnja, zajedno s njemačkim kancelarom, Olafom Scholzom razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani.

Šef eurodiplomacije Joseph Borrell rekao je da je neophodna hitna deeskalacija sukoba i povratak radu na sporazumu koji su prihvatili Beograd i Priština u Bruxellesu 28. veljače, te aneksu tog sporazuma iz Ohrida 18. ožujka.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dubrovnik: Prosvjed zbog mogućeg puštanja na slobodu Klevise Ymeri

Kosovo: U Krajištu Srbi zatekli išarane zidove crkve

Na slastičarnicu u Sjevernoj Mitrovici bačen molotovljev koktel

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima