Bosna i Hercegovina     | 29.05.2023. 10:37 |

EUFOR-a o evakuaciji hrvatske državljanke s planine Velež

FENA Saopćenje, Foto/ Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ

SARAJEVO/MOSTAR, 29. svibnja (FENA) - U povodu spašavanja hrvatske državljanke koja je u nedjelju ozlijeđena nakon pada na planinarskoj stazi Via Ferrata,  na planini Velež, istočno od Mostara, oglasio se EUFOR čijim je helikopterom ozlijeđena i prebačena u mostarsku bolnicu.

 

EUFOR je u nedjelju, 28. svibnja u 20.00 sati, primio hitan poziv iz Ureda ministra odbrane BiH sa zahtjevom za sanitetsku evakuaciju helikopterom planinarke koja je ozlijeđena nakon pada na planinarskoj stazi Via Ferrata, na planini Velež, istočno od Mostara.

EUFOR "Althea" odmah je poslao spasilački helikopter s medicinskim osobljem iz sastava EUFOR-a, kako bi pružili podršku većem broju jedinica gorske službe spašavanja koje su već djelovale na licu mjesta.

 Situacija na lokaciji bila je teška zbog ozljeda koje je planinarka pretrpjela i opasne lokacije za helikopter u blizini litice, priopćeno je iz EUFOR-a.

 Konačno, nakon što su pripadnici gorske službe spasavanja spustili ozlijeđenu na nižu i lakše dostupnu lokaciju i nakon što je posada helikoptera izvršila nekoliko naleta, operacija spašavanja vitlom uspješno je provedena.

 Bliska suradnja između jedinica gorske službe spašavanja na licu mjesta i posade helikoptera EUFOR-a bila je ključna za uspješnu operaciju sanitetske evakuacije helikopterom, navodi se u priopćenju.

Nakon što je ozlijeđenoj pružena prva pomoć, helikopterom je u ponedjeljak ujutro prevezena u bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Galić i Goganović s generalom Cottereauom o značaju produženja misije EUFOR-a u BiH

Vijeće sigurnosti UN-a produžilo mandat EUFOR-a, Amerikanci i Rusi podijeljeni oko uloge Schmidta

Vijeće sigurnosti produžilo mandat EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Promo

Putujte bezbrižno uz m:tel roming tarifne opcije

Hemofarm u Banjoj Luci predstavio 'Stada Expo' multimedijalnu platformu

m:tel na druženju sa studentima Fakulteta elektrotehnike u Tuzli