Sport     | 26.05.2023. 18:43 |

Materijalna šteta na stadionu Rujevici oko 100 tisuća eura

FENA Agencije, Foto/ Hina

RIJEKA, 26. svibnja (FENA) - Materijalna šteta na riječkom stadionu Rujevici koja je nastala tijekom utakmice finala nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika, procijenjena u suradnji s policijom, je oko 100 tisuća eura, izvijestio je u petak HNK Rijeka.

 

 

 

HNK Rijeka se oglasio o tome potaknut mnogobrojnim upitima navijača i medija.

Najveća šteta je na istočnoj tribini na kojoj su bili navijači Hajduka. Potpuno je uništena većina sjedalica. Neke od njih su zapaljene i istopljene pomoću pirotehničkih sredstava, a oštećena je i armirano-betonska konstrukcija tribine. Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, oštećen je metar četvorni travnjaka zbog aktiviranja pirotehničkih sredstava, topovskog udara. 

Oštećen je i mural na ulazu na istočnu tribinu stadiona. Riječ je o muralu "Zajedno" na kojem su predstavljeni štićenici Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Prilikom bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu oštećeni su dijelovi umjetne trave i zaštitne mreže. Nakon utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine uništen je pano koji prekriva zid tribine širok 15 i visok osam metara.

Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili navijači Šibenika, oštećeno je manje sjedalica, ali je uništen sanitarni čvor.

Na južnoj i zapadnoj tribini također je oštećeno nešto sjedalica, a u svlačionici kojom su se koristili igrači HNK Hajduk aktivirana su dva protupožarna aparata, izvijestio je HNK Rijeka, dodajući da će podnijeti imovinsko-pravni zahtjev zbog počinjenog kažnjivog djela oštećenja tuđe stvari. 

HNK Rijeka je izvijestio da su u tijeku radovi na uklanjanju štete, a zahtjev za nadoknadu štete proslijedit će se organizatoru utakmice, Hrvatskome nogometnom savezu, prenosi Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'