Sport     | 25.05.2023. 11:52 |

U huliganskom incidentu ozlijeđena četiri predstavnika Radnika iz Bijeljine

FENA Internet

MOSTAR, 25. svibnja (FENA) – O incidentu koji se dogodio u srijedu u Mostaru za vrijeme odigravanja utakmice finala doigravanja futsal prvenstva BiH Mostar SG – Radnik oglasio se i klub iz Bijeljine.

Kako je navedeno na Radnikovoj Facebook stranici, do napada na ljude iz Bijeljine došlo je pred kraj utakmice kada je grupa huligana ušla u sportsku dvoranu te od predstavnika njihova kluba, uz prijetnje teleskopskim palicama, zatražila da skinu majice KMF “Radnik MD Shop“ na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi.

„Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe 'Red Army', upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te ih počeo udarati palicama. Nekoliko policajaca i domaći gledatelji pokušali su obraniti predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli sići na parket sportske dvorane“, naveli su iz Radnika.

U napadu su četvorica predstavnika Radnika ozlijeđena.

„Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale?“, poručili su iz Radnika.

„Nadamo se da će uprava Futsal kluba 'Mostar-SG', osim što nam je na zvaničnoj Fesjbuk stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače i zaposlene smatramo iskrenim prijateljima“, navodi se u objavi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Aladžić pred ključne utakmice Staklograda: Cilj je dupla kruna

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

U Brčkom započelo međuškolsko natjecanje u futsalu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo