Bosna i Hercegovina     | 24.05.2023. 11:47 |

Ministar Mijatović posjetio USK, obišao i nekoliko proizvodnih pogona

FENA Muhamed Sadiković, Foto: Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 24. maja (FENA) - Ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović posjetio je Unsko-sanski kanton (USK), gdje je obišao nekoliko proizvodnih pogona te se sastao i razgovarao s općinskim načelnicima i gradonačelnicima.

Prvu službenu posjetu prvenstveno je iskoristio kako bi se upoznao sa eventualnim problemima, potrebama i zahtjevima privrednika u tom kantonu.

-Svakako da će nam prioritet biti da pokušamo napraviti rastećenje ličnih dohodaka, plata u Bosni i Hercegovini. Previsoka je stopa doprinosa, bez dileme. Sasvim je jasno da je to u ovom trenutku akutni problem svih privrednika u Federaciji BiH. Nadam se da ćemo to uspjeti do kraja godine, jer bismo time omogućili da poslodavci povećaju plate. Rasterećenjem doprinosa na lične dohotke, stvorili bismo i uslove da barem donekle zaustavimo odlazak ljudi iz Bosne i Hercegovine, naročito potentne radne snage - izjavio je ministar Mijatović.

Federalni ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt ovom je prilikom privrednike i čelne ljude Ključa, Sanskog Mosta, Bihaća, Velike Kladuše i Bosanske Krupe informisao i o brojnim mogućnostima i razvojnim šansama koje omogućavaju različiti programi i grantovi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ministar Velagić povodom Dana nezavisnosti: Naše bogatstvo su različitosti koje trebamo njegovati

Mijatović sa ministrom privrede Srbije: Ekonomska saradnja ispred politike

Crnogorski šef diplomacije ne isključuje arbitražu oko otvorenih pitanja s Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom