Bosna i Hercegovina     | 17.05.2023. 11:33 |

Lendo: Građani USK prepušteni sami sebi, pozivam Vladu FBiH da hitno reagira

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo, povodom poplava u Unsko-sanskom kantonu, saopćio je da su građani USK prepušteni sami sebi, te je pozvao Vladu FBiH da hitno reagira.

 

- Izostanak bilo kakve konkretne reakcije Vlade FBiH na poplave koje već četvrti dan traju u Unsko-sanskom kantonu je neprihvatljiv i demonstrira potpuni nedostatak brige za ugrožene živote, zdravlje i imovinu građana - istakao je Lendo.

Naglasio je da su "vlasti Unsko-sanskog kantona i građani prepušteni su sami sebi u borbi protiv poplava i od poruke premijera FBiH na društvenim mrežama da prati situaciju i stoji na raspolaganju nemaju baš mnogo koristi".

Lendo je pozvao Vladu FBiH, Federalnu upravu civilne zaštite i ostale nadležne institucije da hitno reagiraju i usmjere sve raspoložive ljudske i materijalno-tehničke resurse na sprječavanje daljeg širenja poplava, te saniranje nastalih posljedica. 

- Rješavanje kadrovskih pitanja i politički sastanci ne smiju biti prioritet u odnosu na potrebe građana, naročito u ovakvim okolnostima kakve su trenutno u Unsko-sanskom kantonu - poručio je potpredsjednik FBiH Refik Lendo, saopćeno je iz njegovog Kabineta. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Lendo čestitao Dan žena: Žene su stub svake porodice, a samim tim i društva

Lendo posjetio Odžak - Projekti saobraćajne infrastrukture ključni za snažniji ekonomski razvoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo