Bosna i Hercegovina     | 16.05.2023. 13:06 |

Potpisan sporazum o suradnji između Filozofskog fakulteta SUM-a i Hrvatskog instituta za povijest

FENA Saopćenje, Foto/ SUM

MOSTAR, 16. svibnja (FENA) - Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić i ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba dr. sc. Miroslav Akmadža potpisali su sporazum o znanstvenoistraživačkoj suradnji.

 

 

Hrvatski institut za povijest iz Zagreba i Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru iskazuju namjeru i želju provoditi i poticati zajednička znanstvena istraživanja i druge suradničke aktivnosti.

Suradnja će se ostvarivati kroz provedbu zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata, razmjenu istraživačkoga i stručnog osoblja, zajednički ustroj i izvedbu diplomskih i poslijediplomskih sveučilišnih studija povijesti, organiziranje stručnih i znanstvenih skupova kao i sudjelovanje na njima, zajedničko izdavanje i predstavljanje znanstvenih i stručnih publikacija, posebice u izdavanju časopisa Hercegovina te kroz suradnju s institucijama u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i inozemstvu u području znanosti, priopćeno je s Filozofskoga fakulteta.

Strategija Sveučilišta u Mostaru za razdoblje 2023. - 2028. ima za cilj očuvanje i promociju vrijednosti Domovinskoga rata i branitelja, a ovaj sporazum je jedan od akcijskih planova za provođenje tih ciljeva. Filozofski fakultet kroz studij Povijesti kojega izvodi pruža studentima stjecanje znanja o najvažnijim povijesnim procesima i događajima iz svjetske, hrvatske i bosanskohercegovačke povijesti iz svih povijesnih razdoblja te tako i iz Domovinskog rata, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vlada Brčkog i PZU 'Spitex' potpisali sporazum za usluge palijativne njege i hospisa

Hamas predstavio viziju sporazuma o prekidu vatre

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo