Sport     | 16.05.2023. 13:03 |

Formiran štab MUP-a ZDK za obezbjeđenje utakmice finala Kupa BiH između FK "Velež" i NK "Zrinjski"

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na obezbjeđenju nogometne utakmice finala Kupa BiH između ekipa FK „Velež“ i HŠK „Zrinjski“,  koja će se odigrati sutra s  početkom u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Imajući u vidu da je utakmica između ekipa FK „Velež“ i HŠK „Zrinjski“ procijenjena utakmicom visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je sačinila plan obezbjeđenja navedenog sportskog događaja, kojim su predviđene mjere i radnje koje će preduzimati policijski službenici ove Uprave policije, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U poduzimanju naznačenih aktivnosti učestvovat će i pripadnici Federalne uprave policije te uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona sa posebnim akcentom na zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih osoba koja će prisustvovati naznačenoj utakmici. Pored fizičkog obezbjeđenja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice.

Policijski službenici će poduzeti sve potrebno iz svoje nadležnosti kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira kao i činjenje nezakonitih radnji i ugrožavanja sigurnosti svih prisutnih osoba.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom osiguranja predstojeće utakmice.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama, kao i u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl), te alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice bit će na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu kojom će u potpunosti biti obustavljen saobraćaj u ulicama Bulevar Kulina Bana i Dr. Abdulaziza Aska Borića.

MUP poziva navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se utakmica održi u povoljnim bezbjedonosnim uslovima i jednom sportskom ambijentu, odnosno da postupaju u skladu sa naredbama policijskih službenika i uputama predstavnika zaštitarskih agencija.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Nogomet - Obavljen žrijeb četvrtfinala Kup-a BiH, derbi Borac - Sarajevo

Borac i Široki Brijeg u osmini finala Kupa BiH

Stoni tenis - Takmičari iz devet gradova na Kupu BiH za osobe s invaliditetom

Promo

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike

iPhone uređaji po sniženim cijenama u m:tel-u, popust i do 90 KM