Najave     | 16.05.2023. 12:01 |

Okrugli sto o temi 'Izazovi u procesu upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom'

FENA Saopćenje, Foto/ Muftijstvo mostarsko

MOSTAR, 16. svibnja (FENA) - U okviru manifestacije "Dani vakufa u BiH" Vakufska direkcija BiH, Muftijstvo mostarsko i Medžlis Islamske zajednice (IZ) Mostar u četvrtak će organizirati Okrugli sto o temi "Izazovi u procesu upravljanja i raspolaganja vakufskom imovinom".

 

 

Ovaj znanstveni skup održat će se u četvrtak 18. svibnja u multimedijalnoj sali Kalima reosrta u Podveležju s početkom u 10 sati.  

Na skupu će se govoriti o stanju u kojem se danas nalaze vakufi, o utvrđivanju smjernica za efikasno djelovanje organizacionih jedinica Islamske zajednice na planu stavljanja u višekorisnu funkciju vakufske imovine, utvrđivanju liste neriješenih pitanja u vezi sa zaštitom, upravljanjem i stavljenjem u funkciju vakufske imovine čije rješavanje je urgentno i drugim bitnim pitanjima vezanim za ove teme, priopćio je organizator.

Na skupu će govoriti: mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, direktor Vakufske direkcije dr. hfz. Senaid Zajimović, predsjednik Sabora IZ u BiH  Edhem Bičakčić, muftija u penziji  Seid ef. Smajkić,  predsjednik Medžlisa IZ-e Mostar mr. Džafer Alić, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić i Huso Salihović rukovodilac Odjela za pravne i ekonomske poslove Vakufske direkcije.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Mostarski sajam: Okrugli stol na temu 'Herzegovina Cycle Cool Tours'

'Žena BiH' organizirala okrugli stol o jačanju podrške žrtvama seksualnog nasilja u ratu

Lendo organizirao okrugli sto povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'