Servisne informacije     | 15.05.2023. 09:28 |

Narednih dana oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Lokalno intenzivnije padavine na području Hercegovine. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Dnevna temparatura zraka od 13 do 19 stepeni.

U utorak, 16. maja, bit će pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, ponegdje praćeni gradom. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

U srijedu, 17. maja, bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a poslije podne u većem dijelu naše zemlje. Tokom noći jači pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena.

U četvrtak, 18. maja, u većem dijelu zemlje bit će pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini jutro i dio prijepodneva sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni lokalno sa slabom kišom. Poslijepodne i dio noći pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 18 do 24 stepena.

U petak, 19. maja, u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo