Sport     | 17.04.2023. 14:03 |

Predsjednik Barcelone negirao umiješanost u korupciju u sudijskoj organizaciji

FENA Internet, Foto/ Ilustracija

BARCELONA, 17. aprila (FENA) - Predsjednik katalonskog nogmetog velikana Barcelone Joan Laporta rekao je na konferenciji za novinare da "klub nikada nije učinio ništa da bi stekao prednost u takmičenjima na nedozvoljen način", prenosi francuska novinska agencija. AFP.

 

Katalonski klub je pod istragom jer je navodno platio  Joseu Mariji Enriquezu Negreiru, bivšem potpredsjedniku tehničkog komiteta sudija, oko 7,3 miliona eura za manje od 20 godina, između 1994. i 2018. godine.

Nogometni klub Barcelona je početkom mjeseca pozvao na ostavku predsjednika španske nogometne  lige Javiera Tebasa. Kao razlog navedeno  je davanje lažnih informacija tužiocima koji istražuju isplate kluba bivšem nogometnom sudiji.

Barcelona insistira da su isplate bile legitimne. Laporta je žestoko negirao krivicu, dodajući da je sve to dio "prljave kampanje" ocrnjivanja kluba koji je trenutno u vrhu španske lige.

Španski tužioci stavili su Barcelonu i njene bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeuja i Sandra Rosella te Negreiru  pod nadzor pod sumnjom za korupciju.

Predsjednik La Lige Tebas je prošlog mjeseca, kada je izbila afera, rekao da se španski nogomet suočava s najgorom krizom u istoriji zbog korupcije u sudijskoj organizaciji, u koju je, po njegovim riječima, umiješana i Barcelona.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Španska policija pretražila sjedište fudbalskih sudija u istrazi o korupciji zbog Barcinih isplata

Kineski ministar odbrane pod istragom zbog korupcije

Pravo na pravdu u Livnu: Prijave građana i reakcije pravosuđa na zloupotrebe koncesija

Promo

BBI banka partner na projektu Svjetske banke za oporavak i rast bh. privrede

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade