Bosna i Hercegovina     | 06.04.2023. 10:30 |

Karić: Ovaj 6. april posvećujemo mladima (VIDEO)

FENA Foto: Amer Kajmović

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Gradonačlenica Sarajeva Benjamina Karić jutros je položila cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra povodom obilježavanja Dana grada i čestitala  praznik svim Sarajkama i Sarajlijama, Bosancima i Hercegovcima, kao i svima koji vole  Sarajevo.

Poručila je da se danas sjećamo svih koji su dali svoje živote kako bi mi danas bili slobodni i proslavljali dan antifašističkog, multikulturalnog i historijskog Sarajeva.

- Ovaj 6. april posvećujemo mladima i neka ostanu u svom gradu, neka se bore za svoje Sarajevo, neka budu vrijedni, uče i ulažu u obrazovanje, jer tako najviše pomažu ovom gradu i Bosni i Hercegovini - rekla je Karić.

Istakla je da mladim generacijama trebamo pružiti dovoljno znanja kako bi oni hrabro i časno nastavili borbu protiv fašizma, jer se pokazalo da je ta "neman" i dalje budna.

- Naša sloboda nije došla sama od sebe, za nju smo se izborili i na to trebamo biti ponosni i ljubomorno čuvati ovaj grad, raditi za njega, služit građanima i nadam se da ćemo već naredni 6. april dočekati u puno ljepšem i boljem Sarajevu - naglasila je Karić.

Dan Sarajeva obilježava se 6. aprila jer je na taj datum 1945. godine grad oslobođen od fašizma. Partizani su  akciju oslobađanja Sarajeva započeli 28. marta 1945., a nakon žestokih borbi 6. aprila 1945. slomljen je otpor Nijemaca i pripadnika NDH te je Sarajevo oslobođeno. 

Preuzmite VIDEO

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Prvi put ozvaničeno povezivanje gradova Sarajeva i Prištine

Gradonačelnica Karić proslavila Bajram sa sugrađanima uz baklave i čestitke

Palestinska zajednica u BiH pozdravila potez gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana