Sport     | 31.03.2023. 14:06 |

Karačić: Došao sam u Posušje kako bismo izborili ostanak u Premijer ligi BiH

FENA Filip Kožul, Foto: Filip Kožul

POSUŠJE, 31. ožujak (FENA) - Branko Karačić svoju premijeru na klupi Posušja imat će u subotu kada će njegova momčad gostovati u Konjicu kod Igmana u okviru 24. kola nogometne Premijer lige BiH.

- Svaki dan saznajem vrijednosti i kvalitete, ujedno i slabosti svoje ekipe. Međutim, vjerujem da igrači posjeduju kvalitetu da u ovih deset utakmica ostvare onaj cilj s kojim sam došao, a to je ostanak u Premijer ligi BiH - najavio je Karačić svoju prvu službenu utakmicu na klupi Posušja.

Dodao je kako je svjestan da to neće biti nimalo lak posao.

- Međutim, da ne vjerujem u cilj za koji sam došao, onda ne bih niti dolazio. Vjerujem da ćemo i u ovoj utakmici, gdje idemo kod jednog kvalitetnog protivnika s vrlo dobrim trenerom i igračkim kadrom, puno kvalitetnijim nego u jesenskom dijelu, biti kompaktni, stabilni, homogeni, da znamo reagirati u svakom trenutku na svakom dijelu terena. Ova utakmica neće riješiti prvenstvo, no moramo poštovati protivnika, ali imati i samopouzdanje i vjeru da možemo odlučno i hrabro pobijediti - kazao je Karačić.

Olakšavajuća okolnost za novog trenera Posušja je činjenica da će na raspolaganju imati kompletnu momčad.

- Zdravstveno stanje u ekipi je apsolutno dobro, svi igrači su spremni za ovu važnu utakmicu, i ne samo za ovu, nego za svih deset idućih utakmica i vjerujem da će pokazati hrabrost i odlučnost – poručio je Karačić.

Veznjak Posušja Zvonimir Begić dodao je kako je atmosfera u momčadi dobra unatoč lošim rezultatima u drugom dijelu prvenstva.

- Nitko nije očekivao loš početak u proljetnom dijelu sezone, no došao je novi trener i privikavamo se lagano na njegove zadatke i nadam se da ćemo krenuti s novom pozitivnom serijom - kazao je Begić.

Što se tiče utakmice u Konjicu, Begić je kazao kako će to biti teško gostovanje, ali da vjeruje kako momčad Posušja može iskoristiti nedostatke Igmana i vratiti se kući s bodovima.


Napadač Daniel Lukić je naglasio da se osjeća dobro i da zajedno s momčadi spremno dočekuje hercegovački derbi.

- Iza mene je jedna ozljeda, ali već sam u pogonu skoro dva tjedna, osjećam se dobro i spreman sam za derbi. Momčad je jako dobro radila tijekom ove stanke, tako da spremni dočekujemo ovaj hercegovački derbi koji ima posebnu draž za nas – kazao je Lukić.

Hercegovački derbi, u koji Zrinjski ulazi s prvog, a Široki Brijeg s trećeg mjesta prvenstvene ljestvice, sudit će Irfan Peljto.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo