Bosna i Hercegovina     | 30.03.2023. 16:41 |

Dodik: Imamo korektan odnos među koalicionim partnerima (VIDEO)

FENA Foto: Harun Muminović

ISTOČNO SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Predsjednici stranaka koje čine većinu na državnom nivou u Bosni i Hercegovini sastali su se danas u istočnom Sarajevu gdje su razgovarali o aktulenim pitanjima što će, kažu, postati praksa jednomjesečnog sastajanja. 

Sastanku su prisustvovali predsjednici Socijaldemokratske parije (SDP), Naroda i Pravde, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Milorad Dodik i Dragan Čović te njihovi najbliži saradnici.

Nakon sastanka Dodik je podvukao da je zadovoljan funkcioniranjem koalicionih partnera koji će i u narednom periodu održavati sastanke svaki mjesec i razgovarati o svim pitanjima kako bi na temelju činjenica zauzimali stavove i donosili odluke.

- Imamo korektan odnos među partnerima i to rezultira ovakvim pomacima kakvo je i usvajanje državnog budžeta koji je pretpostavka rada svih organa - kazao je Dodik.

Naglasio je da su se koalicioni partneri složili da na najvišem nivou kreiraju s Evropskom unijom dogovor o tome šta učiniti da se nastavi put ka EU, ali da se BiH pri tome ne isporučuju novi zahtjevi.

Kaže da su se dogovorili i o tome da se svi razvojni projekti stave u procedure i odlučivanje i na osnovu toga jer je na snazi još uvijek početni entuzijazam koji pomaže u relaksaciji odnosa, tvrdi Dodik.

Poželio je i da se na nivou Federacije BiH što prije formira novi saziv Federalne vlade kako bi se predložile i nove metode funkcioniranja vlasti i radilo na konkretnim programima i donosile odluke.

Nakon sastanka novinarima se obratio samo Dodik.

Preuzmite VIDEO

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Predsjedavajuća Vijeća naroda RS svjedočila na suđenju Dodiku i Lukiću

Dodik: Idemo do Strazbura zbog žrijebanja delegata za Dom naroda BiH

Vukanović izbačen sa sjednice NSRS zbog 'vrijeđanja predsjednika RS Milorada Dodika'

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije