Bosna i Hercegovina     | 30.03.2023. 16:41 |

Dodik: Imamo korektan odnos među koalicionim partnerima (VIDEO)

FENA Foto: Harun Muminović

ISTOČNO SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Predsjednici stranaka koje čine većinu na državnom nivou u Bosni i Hercegovini sastali su se danas u istočnom Sarajevu gdje su razgovarali o aktulenim pitanjima što će, kažu, postati praksa jednomjesečnog sastajanja. 

Sastanku su prisustvovali predsjednici Socijaldemokratske parije (SDP), Naroda i Pravde, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Nermin Nikšić, Elmedin Konaković, Milorad Dodik i Dragan Čović te njihovi najbliži saradnici.

Nakon sastanka Dodik je podvukao da je zadovoljan funkcioniranjem koalicionih partnera koji će i u narednom periodu održavati sastanke svaki mjesec i razgovarati o svim pitanjima kako bi na temelju činjenica zauzimali stavove i donosili odluke.

- Imamo korektan odnos među partnerima i to rezultira ovakvim pomacima kakvo je i usvajanje državnog budžeta koji je pretpostavka rada svih organa - kazao je Dodik.

Naglasio je da su se koalicioni partneri složili da na najvišem nivou kreiraju s Evropskom unijom dogovor o tome šta učiniti da se nastavi put ka EU, ali da se BiH pri tome ne isporučuju novi zahtjevi.

Kaže da su se dogovorili i o tome da se svi razvojni projekti stave u procedure i odlučivanje i na osnovu toga jer je na snazi još uvijek početni entuzijazam koji pomaže u relaksaciji odnosa, tvrdi Dodik.

Poželio je i da se na nivou Federacije BiH što prije formira novi saziv Federalne vlade kako bi se predložile i nove metode funkcioniranja vlasti i radilo na konkretnim programima i donosile odluke.

Nakon sastanka novinarima se obratio samo Dodik.

Preuzmite VIDEO

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dodik glasao na lokalnim izborima u Beogradu

Okončana sjednica NSRS, Dodik poručio da će zakon o NVO biti vraćen u proceduru

Dodik: Tražili smo da u četvrtak položimo vijence u Srebrenici

Promo

m:tel kampanja 'Nema brige za gige' nagrađena za najbolju upotrebu videa i multimedije

M;:tel ponosni prijatelj Sportskih igara mladih u BiH

Poziv na seminar 'Ekosistem gaming industrije i kako ga podržati'