Servisne informacije     | 24.03.2023. 07:01 |

Kolovoz pretežno suh, promet vozila pojačan u gradskim centrima

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Kolovoz je jutros pretežno suh, a promet vozila pojačan u gradskim centrima. Iz IC BiHAMK-a vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac-Olovo dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08 do 17 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana