Servisne informacije     | 23.03.2023. 07:04 |

Suh i mjestimično vlažan kolovoz

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiva

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za danas je najavljen početak radova u Živinicama, na magistralnom putu M-18. Vozila će se za vrijeme radova preusmjeravati na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na istom magistralnom putu (M-18), ali na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08 do 17 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo