Bosna i Hercegovina     | 22.03.2023. 08:59 |

Održana sjednica Upravnog odbora Unije općina turskog svijeta (TDBB)

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Novi Grad Sarajevo

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Sjednica Upravnog odbora Unije općina turskog svijeta (TDBB) održana je u utorak 21. marta u gradu Istanbulu. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine i član Upravnog odbora TDBB-a sjednici je prisustvovao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Pored redovnih tema koje se odnose na pregled tromjesečnih aktivnosti u prethodnom periodu i planovima za naredna tri mjeseca, glavna tema sastanka bio je zemljotres koji je pogodio Republiku Tursku i Siriju u mjesecu februaru.

Načelnik Efendić tom prilikom prenio je saučešće naroda Bosne i Hercegovine, te ukratko predstavio šta je Bosna i Hercegovina i Općina Novi Grad Sarajevo do sada uradila po pitanju pomoći područjima zahvaćenim ovom najvećom katastrofom u posljednja tri stoljeća koja su zadesila Tursku i Siriju.

Gradonačelnik Konye i predsjednik TDBB-a Uğur İbrahim Altay, zahvalio je načelniku Efendiću i narodu Bosne i Hercegovine na podršci koja im se pruža, istakavši kako narod Bosne i Hercegovine zna koliko je važno biti uz nekoga kada se nalazi u nevolji, saoćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo. 

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

U Centru 'Safet Zajko' bit će izgrađeno najveće dječije igralište u Sarajevu

Efendiću dodijeljeno priznanje 'Evropski najnačelnik Općine' u BiH

Efendić u Trebinju: Put za budućnost Bosne i Hercegovine je u razvoju i saradnji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu