Bosna i Hercegovina     | 10.03.2023. 11:44 |

Izrečena mjera protjerivanja državljaninu Iraka koji predstavlja prijetnju sigurnosti BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Inspektori Službe za poslove sa strancima preduzeli su sve neophodne operativne mjere i radnje u cilju pronalaska osobe koja je proglašena prijetnjom po sigurnost BiH i o kojoj se  raspolaže informacijama od  međunarodnih sigurnosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti, saopćila je  Služba za poslove sa strancima.

U saopćenju se navodi da je  pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance izvršen  pronalazak osobe inicijala S.A.S.S,  državljanina Iraka.

Prema istom je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanje pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim, tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnost  građana na području BiH, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Hemofarm - Dvocifreni rast u godini jubileja

Prvi u BiH – m:tel omogućio plaćanje parkinga u Srbiji putem m:go aplikacije