Ekonomija     | 27.02.2023. 16:49 |

Baumit Akademija – Nove tehnologije, inovacije i orijentacija ka zdravom stanovanju (VIDEO)

FENA Darinka Mitrović, Foto: Harun Muminović

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Baumit, vodeća kompanija u oblasti građevinskih materijala na tržištu Bosne i Hercegovine, organizovala je danas u Sarajevu Baumit Akademiju 2023, posvećenu novim tehnologijama i inovacijama s posebnim akcentom na zdravo stanovanje.

Sa porukom ‚Znanje na prvom mjestu‘ Baumit Akademija okupila je profesionalce iz oblasti građevine koji su imali priliku steći nova znanja i podijeliti svoja iskustva.

Voditeljica marketinga kompanije Baumit Zlata Ramčević izjavila je da Baumit Akademiju organizuju tradicionalno svake godine sa početkom građevinske sezone s ciljem da što bolje pripreme svoje partnere, izvođače radova, trgovce, arhitekte i upoznaju ih sa novinama koje nudi Baumit.

-  Naš slogan je 'Ideje budućnosti'“ i svake godine donosimo nove trendove, inovacije. Baumit mnogo radi na istraživanju u svom istraživačkom centru u Austriji koji je najveći istraživački centar u Evropi gdje se ispituju svi materijali i donose odluke za nove proizvode- izjavila je Ramčević.

U konačnici, kako je dodala,  kvalitetna gradnja, zdravo stanovanje i energetska efikasnost moraju biti među prioritetima čitave industrije i društva. Napomenula je da je njihov konačni cilj  podizanje svijesti profesionalaca, kao i krajnjih korisnika o važnosti zdravog i kvalitetnog životnog prostora jer svaki čovjek zaslužuje živjeti u zdravim, energetski efikasnim i lijepim domovima za održivu budućnost.

Ramčević je izdvojila najnoviju Baumit inovaciju u oblasti betona koja je već lansirana na tržište, a koja će, kako je dodala,  zasigurno privući pažnju na početku ove građevinske sezone.

- Nova tehnologija otvara mogućnosti kojima će Baumit uvjeriti izvođače radova rezultatom posebne jednostavnosti za korištenje. Baumit ALL IN Beton ispunjava ono što obećava jer ovaj suhi beton za rad u bašti i kući bez statičkih zahtjeva dolazi sa razgradivom vrećom - dodala je Ramčević.

Pojasnila je da tokom procesa miješanja inovativna samorastvarajuća vreća postaje dio proizvoda, te nema potrebe za odlaganjem vreća, a prljavština i prašina su značajno smanjeni.

Baumit tradicionalno organizira edukacijske seminare sa različitim temama iz struke, a slični skupovi su održani u Cazinu, Banjoj Luci i Tuzli. Fokus je, kako je istakla Ramčević, na stalnom ulaganju u inovacije koje pridonose boljim svojstvima primjene samih materijala, kao i njihovoj efikasnosti i pozitivnom uticaju na prostor gdje ljudi provode svoje vrijeme.

Baumit je austrijski brend i u BiH postoji već 24 godine. Svoj prvi poslovni objekt napravili su 2006. godine, a 2008. su otvorili tvornicu u Rakovici.

- Brend je austrijski, ali je bh. proizvod jer se radi u našoj tvornici sa recepturama koje se strogo kontrolišu iz Austrije. Nama je u fokusu čovjek, kako uposlenik Baumita, tako i klijent – kazala je Ramčević za Fenu.  

Preuzmite VIDEO

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu