Bosna i Hercegovina     | 09.02.2023. 12:27 |

„Svjetlo grada“ u Goraždu prikuplja pomoć za Tursku i Siriju

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 9. februara (FENA) – Humanitarno udruženje „Svjetlo grada“ Goražde pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za unesrećene stanovnike Turske i Sirije pogođene katastrofalnim zemljotresom. 

Predsjednik udruženja Admir Hadžić napominje da je akcija u Goraždu pokrenuta u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba.+.

- Imamo jako korektnu saradnju sa udruženjem Pomozi.ba i stalno smo u kontaktu i kroz razgovore s njima smo saznali da su trenutno za stanovnike pogođene zemljotresom najpotrebnije pelene za djecu i odrasle, higijenske potrepštine s tim da je posebno naglašena higijena za žene, a takođe jako su potrebne i vreće za spavanje i deke. Prikupljamo takođe i toplu odjeću i obuću - pojasnio je  Hadžić.

Napomenuo je da od jučer kako je akcija pokrenuta, građani Goražda u velikoj mjeri pokazuju solidarnost sa unesrećenim narodom Turske i Sirije.

- Građani su se odazvali u velikom broju i stalno dolaze donoseći odjeću, obuću, pelene i druge potrepštine i ne sumnjamo da će biti prikupljena značajna pomoć. Goraždani su uvijek spremni pomoći i bezbroj puta do sada su pokazali da nisu imuni na tuđu nesreću. Uz ostale danas smo imali i poziv iz jedne firme gdje su prikupili oko 900 KM i njima smo sugerisali da za taj novac kupe ono što je trenutno najpotrebnije i dostave do nas - kazao je predsjednik humanitarnog udruženja "Svjetlo grada".   

Prikupljanje pomoći se nastavlja danas i sutra u prostorijama udruženja u Goraždu, dok je u subotu planiran transport kamionom udruženja Pomozi.ba do Sarajeva, nakon čega će konvojem biti dostavljena do pogođenih područja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U akciji HU “Svjetlo grada” građani Goražda prikupili značajnu pomoć  za Jablanicu

Nikšić i Lakić prezadovoljni rezultatima GINEX-a, najavili nastavak razvoja te kompanije (VIDEO)

U Goraždu sutra otvaranje 20. sajma 'Dani jabuke'

Promo

M:tel: Samsung telefoni sa sjajnim poklonima! Neka vaš izbor bude Galaxy AI!

Super vijesti za korisnike mobilne mreže BH Telecoma: Automatska aktivacija VoLTE usluge

Telemach BH - Uzbudljivi svijet serija za mlade u EON Video klubu