Bosna i Hercegovina     | 07.02.2023. 12:53 |

Županija Posavska dobila novu vladu, Topić ponovno premijer

FENA Saopćenje, Foto/ Skupština Županije Posavske

DOMALJEVAC, 7. veljače (FENA) – Skupština Županije Posavske održala je u utorak II. Izvanrednu sjednicu na kojoj je razmatrala i usvojila Odluku o potvrđivanju imenovanja predsjednika i članova Vlade Županije Posavske.

Predsjednik Vlade je Đuro Topić (HDZ BiH), Željko Nedić je ministar unutarnjih poslova, Mirsad Ahmetović je ministar pravosuđa i uprave i zamjenik predsjednika Vlade, Mijo Stanić je ministar financija, Pero Radić je ministar prometa, veza i zaštite okoliša, Ana Andrić je ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta, Damir Živković je ministar zdravstva i socijalne politike, Mato Brkić je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Dragutin Živković je ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja, a Ilija Mišković je ministar branitelja, objavili su iz Skupštine. 

Skupština Županije Posavske ranijim izborom izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH i današnjim potvrđivanjem imenovanja Vlade Županije Posavske okončala je formiranje vlasti nakon Općih izbora u BiH. 

HDZ BiH ima natpolovičnu većinu u županijskoj skupštini, a osim ove stranke u novoj vladi participira i SDP BiH, čiji je kadar ministar Ahmetović. Đuro Topić bio je premijer i u prethodnom mandatu, a i većina ministara iz prošlog saziva zadržali su svoje pozicije i u novoj vladi. Uz Ahmetovića, novi je tek ministar branitelja Ilija Mišković. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bilateralni sastanci oko formiranja vlasti u HNŽ-u, otkazana konferencija za medije

Čavalić: Sporazum o formiranju vlasti u USK je čisto kantonalna priča (VIDEO)

Sastanak u Predsjedništvu BiH o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana