Sport     | 02.02.2023. 11:19 |

Okupljanje košarkašica BiH u nedjelju i ponedjeljak na Ilidži

FENA Vanja Tolj, Foto: FIBA

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju i ponedjeljak će se okupljati na Ilidži, gdje će obaviti niz treninga uoči posljednja dva meča kvalifikacija za ovogodišnji Eurobasket u Izraelu i Sloveniji.

Naime, košarkašice BiH će ugostiti Sjevernu Makedoniju 9. februara (20 sati), a tri dana kasnije selekciju Njemačke (20 sati). Oba susreta bit će odigrana u KSC "Sabit Hadžić“ (Ilidža).

U grupi A kvalifikacija, Belgija i Njemačka imaju po sedam bodova, BiH šest, a Sjeverna Makedonija četiri boda.

Nakon odličnog starta kvalifikacija, selekcija BiH je doživjela veliki pad odlaskom jedne od najboljih košarkašica današnjice Jonquel Jones i još nekoliko iskusnih košarkašica koje su se oprostile od državnog dresa.

To je uzrokovalo veliki pad u igri selekcije BiH koji je posljednje susrete kvalifikacija gubila s velikom razlikom. U meču protiv Njemačke poražene su sa 97:58, a potom je uslijedio poraz protiv Belgije sa 100:60.

Pored domaćina Izraela i Slovenije, na Eurobasket će se kvalifikovat najbolje selekcije iz deset kvalifikacionih drupa, te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Eurobasket će biti održan od 15. do 25. juna.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Barbarez: Želimo vratiti kult reprezentacije i vjeru navijača u ovaj tim (VIDEO)

Počelo okupljanje reprezentacije BiH, Barbarez želi vratiti kult reprezentacije i vjeru navijača u tim

Barbarez: Primarni cilj je da stvorimo kostur reprezentacije koja će biti duže na okupu

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije