Bosna i Hercegovina     | 31.01.2023. 19:48 |

Članovi Predsjedništva BiH u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a

FENA Saopćenje, Foto/ Predsjedništvo BiH

WASHINGTON DC/SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen. 

Razgovarano o aktuelnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini. 

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su američkim senatorima za interesovanje, kao i pomoć koju SAD u kontinuitetu pruža institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku te da to predstavlja pozitivan pomak. 

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji. 

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu te izrazili opredijeljenost ka provođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije