Bosna i Hercegovina     | 31.01.2023. 19:48 |

Članovi Predsjedništva BiH u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a

FENA Saopćenje, Foto/ Predsjedništvo BiH

WASHINGTON DC/SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se danas u Washingtonu sa članovima Odbora za vanjske poslove Senata Sjedinjenih Američkih Država, predvođenim senatorkom Jeanne Shaheen. 

Razgovarano o aktuelnim vanjskopolitičkim temama, kao i unutrašnjim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama u Bosni i Hercegovini. 

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su američkim senatorima za interesovanje, kao i pomoć koju SAD u kontinuitetu pruža institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Tokom sastanka je konstatovano da je vlast na nivou BiH formirana u rekordno brzom roku te da to predstavlja pozitivan pomak. 

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva BiH su istakli da je zajednički interes svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini očuvanje mira i stabilnosti, kao i punopravno članstvo u Evropskoj uniji. 

Sagovornici su ocijenili da je dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji pozitivan signal za Bosnu i Hercegovinu te izrazili opredijeljenost ka provođenju reformskih procesa važnih za dalji napredak na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel donosi bezbrižnu komunikaciju i na putovanju

Maker.ba - Savršena platforma za inovacije i kreativnost

Telemach fondacija priprema uzbudljivu studijsku posjetu za najaktivnije učesnike Job Lab programa