Magazin     | 29.01.2023. 14:01 |

Hrvoje Krešić prvi dobitnik regionalne novinarske nagrade "Gordana Suša"

FENA Saopćenje, Foto/ NUNS

BEOGRAD, 29. siječnja (FENA) - Novinar televizije Nova TV iz Zagreba Hrvoje Krešić prvi je dobitnik regionalne nagrade za televizijsko novinarstvo "Gordana Suša" za 2022. godinu Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), priopćio je u nedjelju žiri.

Žiri je priopćio da su uz Krešića u uži izbor ušle novinarke Arijana Saračević-Helać (Federalna televizija – FTV Bosne i Hercegovine) i Emina Kovačević (N1 Srbija).

Hrvoje Krešić je, po ocjeni žirija, svojim profesionalnim angažmanom ispunio ključne kriterije: profesionalno i odgovorno novinarsko djelovanje u televizijskom mediju, u skladu s univerzalnim etičkim kodeksom novinara i u službi javnog interesa, zaštite ljudskih prava i slobode medija, kao i interesa i posebnosti svih građana, bez obzira na njihov etnički, vjerski ili rodni identitet.

Istaknuto je da Krešić rad karakteriziraju "profesionalnost, novinarska etika, uvažavanje javnog interesa, univerzalnost", te "snažan televizijski identitet i osobni integritet".

Hrvoje Krešić rođen je 1981. godine u Neumu. Studirao je hrvatski jezik i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a novinarstvom se počeo baviti 2005. godine u zagrebačkom dopisništvu Novog lista gdje je proveo šest godina.

Od 2011. godine, kada je prešao na Televiziju RTL, bavi se televizijskim novinarstvom. Od 2017. do 2022. bio je na N1 televiziji, a od prošle godine radi na Televiziji Nova.

Trostruki je dobitnik nagrade Hrvatskog novinarskog društva (HND) – 2009. nagrađen je za najbolji rad u pisanom novinarstvo, nagrada za najbolji rad u televizijskom novinarstvu pripala mu je 2014. godine, a 2018. nagrada “Novinar godine”. Dobitnik je i nagrade “European Young Journalist” za 2008. godinu.

Regionalna novinarska nagrada "Gordana Suša“ za televizijsko novinarstvo osnovana je u znak sjećanje na jednu od najboljih srpskih i jugoslavenskih televizijskih novinarki, koja je preminula u lipnju 2021. godine

Cilj nagrade je podržati ideje za koje se Gordana Suša beskompromisno borila tijekom svoje karijere: bezuvjetni profesionalni i fer odnos u izvještavanju, medijske slobode i ljudska prava, toleranciju među svim nacionalnim i društvenim skupinama, antiratni aktivizam, te profesionalne standarde i sigurnost novinara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportaši Mostara

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Federalno ministarstvo kulture i sporta nagradilo najbolje bh. sportiste, trenere i udruženja(VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo