Bosna i Hercegovina     | 27.01.2023. 17:40 |

Konaković-Murphy: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje, Foto/ MVP BIH

SARAJEVO, 27. januara  (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra Josip Brkić susreli su se sa veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

 

 

- Veleposlanik Murphy čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu, kao i zamjeniku ministra, mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti - navodi se.

Ministar Konaković je zahvalio veleposlaniku istakavši 'da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Vašingtonom'.

- Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanju regionalne suradnje, kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti - kazao je. 

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH, zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Macron i Biden pozvali na hitnu isporuku humanitarne pomoći Pojasu Gaze

Inauguralna sjednica Upravnog odbora za izgradnju mira u BiH

Promo

Trivan: Uspešnost m:tel-a ključna je za rast cele privrede

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Otvoren međunarodni javni konkurs NLB Grupe za mlade umjetnike