Bosna i Hercegovina     | 27.01.2023. 17:40 |

Konaković-Murphy: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje, Foto/ MVP BIH

SARAJEVO, 27. januara  (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra Josip Brkić susreli su se sa veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

 

 

- Veleposlanik Murphy čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu, kao i zamjeniku ministra, mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti - navodi se.

Ministar Konaković je zahvalio veleposlaniku istakavši 'da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Vašingtonom'.

- Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanju regionalne suradnje, kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti - kazao je. 

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH, zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Menadžmenti KCUS-a i Opće bolnice dogovorili dalju saradnju

Helez s novoimenovanim VDP i VP-ovima: Prvi put u historiji OS BiH imaju ženu vojnu predstavnicu

Amerikanka oslobođena nakon 43 godine zatvora zbog ubojstva koje nije počinila

Promo

Uz mtel Siguran NET budite bezbjedni gdje god da surfujete

Počinje nova sezona Addiko SME akademije, partner projekta i ove godine EBRD

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije