Bosna i Hercegovina     | 27.01.2023. 08:43 |

HKD Napredak: Suosjećamo s tragedijom koju nitko nema pravo zaboraviti

FENA Saopćenje, Foto/ HKD Napredak

MOSTAR, 27. siječnja (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo Napredak priopćilo je u petak povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta kako "prisjećajući se tragičnih žrtava nacističkog režima, suosjećamo s tragedijom koju nitko nema pravo zaboraviti, kako se takvi zločini nikada više ne bi ponovili".

- Na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i s dubokim poštovanjem se prisjećamo stradanja i žrtava židovskog naroda - ističu iz Napretka.

Podsjećaju kako se 27. siječnja obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Dan kada je Crvena armija 27. siječnja 1945. godine oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj. Ujedinjeni narodi su, donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na holokaust 2005. godine, proglasili ovaj datum danom sjećanja na sve žrtve holokausta.

Taj se dan obilježava nizom edukativnih, mirovnih, kulturnih i političkih aktivnosti kojima se odaje počast žrtvama holokausta tijekom Drugog svjetskog rata, podiže svijest o prevenciji genocida i doprinosi ostvarenju ciljeva UN-ove Rezolucije o danu sjećanja na holokaust.

- Prisjećajući se tragičnih žrtava nacističkog režima, suosjećamo s tragedijom koju nitko nema pravo zaboraviti, kako se takvi zločini nikada više ne bi ponovili – kaže se u priopćenju HKD Napredak.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Čestitka Središnje uprave HKD Napredak prigodom 32. obljetnice HVO-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu